۱۰ بهمن ۱۳۸۹، ۱۳:۳۷

تا شش ماه آینده ؛

بزرگترین واحد تولید مخازن "سی.ان.جی" خاورمیانه در ایران افتتاح می‌شود

عضو انجمن تولیدکنندگان مخازن "سی.ان.جی" اعلام کرد: بزرگترین واحد تولید مخازن "سی.ان.جی" خاورمیانه در ایران تا شش ماه آینده افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی شیرالی عضو انجمن تولیدکنندگان مخازن سی.ان.جی در نشستی خبری گفت: در سال جاری و برای اولین بار به همت متخصصان داخلی موفق به کسب دانش فنی و ماشین آلات تولید مخزن سی.ان.جی به عنوان یک گلوگاه در تولید خودروهای گازسوز و دوگانه سوز شده ایم.

وی افزود: ظرف شش ماه آینده بزرگترین واحد تولید مخازن سی.ان.جی خاورمیانه را به مرحله بهره برداری و افتتاح خواهیم رساند.

شیرالی با اشاره به اینکه برای راه اندازی این کارخانه یکهزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و تاکنون 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اظهارداشت: تولیدات مخازن این کارخانه از ورق محصولات شرکت فولاد مبارکه و سالانه 500 هزار مخزن CNG در دو تیپ "یک" و "دو" است.

شیرالی از "وجود مافیای فروش مخازن" و "تاثیر عوامل داخلی بیگانه" به عنوان سدهایی برای جلوگیری از تولید مخزن در کشور و آشفتگی اطلاعات در زمینه "سی.ان.جی" یاد کرد که لازم است با شفاف سازی و اطلاع رسانی صحیح به منظور دفاع از محیط زیست، سلامت امروز و آیندگان ما، مقابله با تحریم و ... سوخت پاک CNG را در سبد سوختی کشور به بالاترین جایگاه ارتقا داد.

عضو انجمن تولیدکنندگان مخازن سی.ان.جی در ادامه با بیان اینکه بنزین با هزینه هنگفت وارد کشور می شود و با پرداخت یارانه کلان برای این سوخت، سرمایه ملی مملکت به هدر می رود، متذکر شد: در 80 درصد از جاده های کشور امکان ایجاد جایگاه های پمپ گاز وجود دارد و در صورتی که 60 درصد خودروهای کشور گازسوز(دوگانه سوز) شود سالانه 9 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی را شاهد خواهیم بود.

وی با تاکید بر پاک بودن سوخت گاز طبیعی و با اشاره به اینکه سالانه 10 هزار و 600 نفر بر اثر آلودگی هوا در ایران کشته می شوند، یادآور شد: با افزایش آلودگی در شهر تهران ماموریت اورژانس در سال جاری 60 درصد افزایش یافته و سقط جنین تا 40 درصد رشد داشته است. مرگ و میر زودرس ناشی از آلودگی هوا در تهران سه برابر متوسط کشوری است و امسال فقط 18 روز هوای پاک در تهران داشته ایم.

شیرالی با بیان اینکه براساس اعلام بانک جهانی 8 میلیارد دلار در سال 2010 به دلیل آلودگی هوا به اقتصاد ایران لطمه وارد شده است، اذعان کرد: متاسفانه سه هزار و 600 نفر در آلودگی اخیر تهران جان باخته اند و باز هم متاسفانه در سال جاری 70 هزار میلیارد ریال خسارت به محیط زیست تهران و کشور وارد آمده است.

عضو انجمن تولیدکنندگان مخازن سی.ان.جی با تاکید بر اینکه 89 درصد آلودگی هوا ناشی از خودروها و به دلیل سوخت مصرفی آن(بنزین) است، اضافه کرد: متاسفانه در حال حاضر به دلیل همین آلودگی هوا، تهران به دومین شهر سرطان زای جهان مبدل شده است در حالیکه جهت گیری بین المللی به سمت گسترش استفاده از سوخت سی.ان.جی می رود و جالب است بدانید هم اکنون در اتحادیه اروپا، مالیات و عوارض سالانه خودروها براساس میزان آلودگی و آلایندگی خودروها تعیین و دریافت می شود.

شیرالی در عین حال تصریح کرد: هم اکنون قیمت گاز در ایران برابر قیمتهای جهانی است(هر متر مکعب 300 تومان) اما بنزین به قیمت لیتری 700 تومان عرضه می شود و با توجه به قیمت جهانی آن (لیتری 943 تومان) هنوز باید شاهد افزایش قیمت این سوخت باشیم.

وی در پایان افزایش استهلاک خودرو به دلیل استفاده از گاز طبیعی را یکی دیگر از مباحث مطروحه عنوان کرد و افزود: براساس آزمایشهای انجام شده که به تایید خودروسازان نیز رسیده است، استفاده از گاز طبیعی در خودروهای فعلی کشور که تولید می‌شود تاثیر خاصی ندارد، ضمن اینکه پیمایش خودروهایی که با موتور پایه گازسوز تولید و عرضه شده تا 100 کیلومتر بیشتر از محصولات دوگانه سوز است.

کد خبر 1242555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha